Haudutetut naudanlihamedaljongit rapeilla polenta-viipaleilla ja Tête de Moine AOP -juustolla
4 annosta
1 paketti pikapolentaa
1,5 l vettä
50 g voita
1 kg naudan rintaa
1 sipuli
1 porkkana
1 sellerinvarsi
laakerinlehti
4 neilikkaa
7,5 dl punaviiniä
ekstraneitsytoliiviöljyä
suolaa ja pippuria maun mukaan
12–14 Tête de Moine AOP -juustosta höylättyä ruusuketta
Valmistus
Pilko sipuli, selleri ja porkkana hienoksi ja ruskista hetki paistokasarissa yhdessä oliiviöljytilkan kanssa. Lisää sitten liha ja ruskista hyvin molemmilta puolilta. Lisää laakerinlehti, neilikat ja punaviini. Anna hautua tunti miedolla lämmöllä, käännä liha ja hauduta vielä tunti. Poista yrtit ja siivilöi kastike talteen.
Valmista polenta kiehauttamalla suolattu vesi ja lisäämällä polentapaketin sisältö. Kun polenta on valmis, siirrä se uunipellille ja anna jäähtyä. Kun se on jäähtynyt, leikkaa polentaviipaleita muottirenkaalla ja ruskista ne voissa pannulla.
Leikkaa haudutettu liha siivuiksi, aseta kukin siivu ruskistetun polentaviipaleen päälle ja paista 180 asteessa 10 minuuttia. Tarjoile kuumana kastikkeen ja Tête de Moine AOP -ruusukkeiden kera.
Kerro Tête de Moine AOP kokemuksesi ja voita juusto ja Girolle!
Reseptejä ja inspiraatiota
Kruunaa jokaisen juustolautasen.
Inspiroidu seuraamalla meitä somessa ja julkaise oma postauksesi hashtagilla: