Bräserade kalvfilémedaljonger med krispiga polentaskivor och Tête de Moine AOP-OST
4 portioner
1 paket snabbpolenta
1,5 l vatten
50 g smör
1 kg kalvbringa
1 lök
1 morot
1 selleristjälk
lagerblad
4 kryddnejlikor
7,5 dl rött vin
extra jungfruolivolja
salt och peppar efter smak
12–14 rosetter hyvlade av Tête de Moine AOP-osten
Förberedelser
Hacka lök, selleri och morot fint och bryn lätt i stekpanna med lite olivolja. Tillsätt köttet och bryn väl på bägge sidor. Tillsätt lagerblad, nejlikor och rött vin. Låt sjuda i en timme på låg värme, vänd köttet och låt sjuda i ytterligare en timme. Avlägsna örterna, sila såsen och ta den tillvara.
Tillred polentan genom att koka upp saltat vatten och tillsätt polentapaketets innehåll. När polentan är klar, flyttas den över på en ugnsplåt och får svalna. När polentan har svalnat skärs den upp med hjälp av en formring och bryns i smör i en panna.
Skär det bräserade köttet i skivor, placera varje skiva ovanpå den brynta polentaskivan och grädda i 180 grader i 10 minuter. Servera varm tillsammans med såsen och Tête de Moine AOP-rosetterna.